Deputatul ALDE Suceava, Alexandru Baisanu, propune ca Ministerul de Finante sa preia creditul imprumutat prin proiectul "Utilitati si Mediu la standarde europene"

Demnitarul sucevean a initiat o lege in acest sens, dorind sa solutioneze problema datoriilor pe care 61 de localitati sucevene le au pentru creditul in valoare de 86,3 milioane de euro luat pentru proiectul ”Suceava-Utilități și Mediu la standarde europene”.Alexandru Băișanu a mai declarat că speră că proiectul de lege va găsi susținători indiferent de doctrina politică

poza
Deputatul ALDE Suceava, Alexandru Baisanu, propune ca Ministerul de Finante sa preia creditul imprumutat prin proiectul "Utilitati si Mediu la standarde europene"Vicepresedintele ALDE, Alexandru Baisanu , a declarat, in cadrul unei conferinte de presa ca a venit cu aceasta propunere pentru ca datoriile sa fie preluate de stat. „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, achitarea obligațiilor financiare aferente contractului de credit dintre Consiliul Județean Suceava împreună cu ceilalți 61 de împrumutați (UAT-uri) din același județ și Deutsche Bank A.G. Londra, din anul 2004, se efectuează de către Ministerul Finanțelor Publice, garantul împrumutului extern potrivit legii”, se arată în primul articol al legii.
Deputatul a mentionat ca imprumutul contractat de Consiliul Judetean si cele 61 de localitati reprezinta un credit garantat de statul roman prin Ministerul Finanțelor Publice.„Proiectul a fost gândit prost de la bun început, el fiind doar o frumoasă utopie. Garantarea de către stat a acestei utopii din dorința conducerii Consiliului Județean de la acea vreme atrage de la sine și obligativitatea statului fie de a duce la sfârșit acest proiect (etapă deja pierdută), fie asumarea plății integrale a împrumutului datorat băncii Deutsche Bank A.G. Londra, fără a mai atrage responsabilitatea plății de la cele 61 de localități, care au fost angrenate politic în acest proiect fără finalitate”, a spus deputatul ALDE.

14:31
joi, 16 mai 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere