Dan Acibotarita compara situatia actuala cu cea a rascoalei din 1907

Va transmitem un comunicat de presa semnat de presedintele Partidului Verde filiala Suceava, Dan Acibotarita:

poza
Dan Acibotarita compara situatia actuala cu cea a rascoalei din 1907


Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că în această săptămână, în zona Rădăuților din județul Suceava, s-a produs un eveniment destul de important și care pe viitor poate să aibă efecte neașteptate pentru unii politicieni.
Un grup de activiști de mediu au vrut să vorbească cu reprezentanții unei companii austriece ce ne toacă lemnul de la noi, anumite probleme legate de siguranța în trafic, etc. Camioanele care aduc lemnul austriacului sunt supraîncăcate punând în pericol traficul rutier, lucru demonstrat de nenumărate ori.
Respectoși, cu masca, având distanță între ei, aceștia au încercat, într-un mod civilizat să între în zona fabricii, dar drumul era blocat. Mai departe se poate observa, din filmarea unui activist pe rețelele de socializare, cum un jandarm apăra interesele unei companii austriece ce ne toacă lemnul din Bucovina și România, mai bine de 15 ani, ca și cum leafa pe care o încasează îi vine de la compania austriacă. Binenînțeles jandarmul motivează că respectă legea.
Acest episod ne aduce aminte de răscoala din 1907, atunci când Jandarmeria din ordinul regelui și a liberalilor, a luat parte la uciderea a peste 10.000 de țărani pentru a restaura ”ordinea”, uitând liberalii, în mod voit, că țăranii s-au răsculat din cauza foamei, nu de binele pe care le făceau minunații.
Dacă face o paralelă, lucrurile se repetă, bineînțeles momentan fără violentă, iar instituțiile de forță, chiar dacă se supun ordinului, parcă se îndreaptă mai mult spre zona vasalității față de cei care sunt la putere și a celor bogați.

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava


14:39
duminica, 02 august 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere