Cusnir:"Ion Lungu și Lucian Harșovschi groparii Transportului Public din Suceava"

Va transmitem un comunicat de presa semnat de Dan Ioan Cusnir:

poza
Cusnir:"Ion Lungu și Lucian Harșovschi groparii Transportului Public din Suceava"

Începând cu luna 09.2017 am tras primele semnale de alarmă referitor la acțiunile iresponsabile ale administrației Lungu/Harșovschi/PNL prin care vor falimenta TPL - Societatea de Transport Public a Sucevei.
În perioada 2010-2012 TPL a început să raporteze pierderi de 2.200.000 lei datorate subvențiilor subdimensionate, plătite de către Primăria Sucevei – aspect constatat și de către Curtea de Conturi în 2013. În perioada 2013-2018 TPL a plătit penalități la STAT de aproape jumate de milion de euro, pentru că Primăria Sucevei, condusă de Lungu și Harșovschi nu și-a achitat datoriile curente către TPL, având constant facturi cu o vechime de peste 1 an de zile neachitate.
Un aspect important care trebuie semnalat este faptul că și în trecut dar și în prezent, viceprimarul responsabil de Transportul Public Local din Primăria Sucevei se numește Lucian Harșovschi, este plătit din bani publici și în loc să reprezinte interesele Sucevenilor, are interese directe în perpetuarea piratării TPL de către Maxi Taxi private care tranzitează Municipiul Suceava. Angajații din cadrul Departamentului Transport Public din Primăria Sucevei povestesc cum au fost întorși “de la lift” de către viceprimarul PNL Lucian Harșovschi, atunci când trebuiau să întreprindă acțiuni de control în teren.
Groparul TPL, Lucian Harșovschi, îi minte pe Suceveni spunându-le că Primăria nu poate face nimic deoarece Maxi Taxi au voie să oprească în toate stațiile. Departamentul de Transport din Primăria Sucevei, Departament care ar trebui să fie coordonat nu frânat de către Lucian Harșovschi, are obligația:
- să verifice și să ia măsuri ferme împotriva operatorilor de Maxi Taxi care opresc între stații,
- să propună anularea licențelor pentru operatorii care nu fac întreg traseul până la Moara, 3 Movile, Mitoc, Mereni, Salcea etc și întorc în Obcini, Burdujeni sau Ițcani și își reiau traseul doar în Municipiul Suceava.
- de a controla împreună cu Poliția Locală și de a semnala Administrației Financiare, toți operatorii de Maxi Taxi care nu eliberează bilet și deci care nu fiscalizeaza veniturile din transport.

Începând cu luna iunie 2018, Lungu, Harșoschi și PNL le mai dau o lovitură TPL-ului și Sucevenilor. În loc să lupte împotriva piratarii TPL de către operatorii privați de Maxi Taxi, ei au hotărât creșterea prețului unui bilet pe autobuzele TPL de la 2 la 2.5 lei. Este evident că toți călătorii vor preferă să meargă cu Maxi Taxi private cu 2 lei/călătorie în detrimentul unei călătorii cu TPL cu 2.5 lei. Interesele cui le apară Ion Lungu, Lucian Harsovschi și consilierii locali PNL și PMP? Există nenumărate adrese către Primăria Sucevei, către Consiliul Județean, către Poliție și alte Autorități ale Statului în care se face referire la un număr de 50 de microbuze care la 12 curse/zi, la 20 de călători pe cursă, încasează fără să fiscalizeze 720.000 lei/lună adică 150.000 euro/lună.
Groparul TPL, Lucian Harșovschi, încearcă să arunce pisica în brațele Consiliului Județean și a lui Gheorghe Flutur. Parțial are dreptate pentru că, spre exemplu în luna 09.2017, la presiunea vicepreședintelui PNL al CJ, Viorel Seredenciuc și având in ședința sustinerea lui Gheorghe Flutur, Consiliul Județean Suceava a mai aprobat un traseu, de la Aeroportul Salcea, care să tranziteze Municipiul Suceava, 20 de curse/zi. L-am întrebat de atunci pe Gheorghe Flutur, ce rost să aprobi 20 de curse atâta timp cât avem 2-3 avioane/zi? Nu numai că nu am primit nici un răspuns dar săptămâna trecută, verificând dacă acest operator efectuează intradevăr cursele regulate la Aeroport, am constatat că din cele 3 curse aeriene verificate nu a avut cursa regulată de Maxi Taxi la nici una. Concluzia este simplă: PNL-ul a mai creat un traseu de Maxi Taxi care nu face altceva decât să pirateze TPL Suceava. Interesele PNL din Consiliul Județean de piratare a TPL în Suceava sunt aceleași cu interesele PNL din Primărie de falimentare a TPL Suceava.
Sucevenii merită cu mult mai mult. Sucevenii merită transport civilizat, la prețuri decente, cu autobuze noi, nu second hand. Avem obligația să continuăm să facem “Totul pentru Suceava”!
Dan Ioan Cușnir
Președinte Organizația Municipală PSD Suceava
“Totul pentru Suceava!”
04.06.201816:46
luni, 04 iunie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere