Cusnir :"Membrii PSD sunt de acord cu parcarile de resedinta, insa fara afectarea spatiului verde"

Conform art. 4 lit. c) din Ordinul MS Nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei spaţiile amenajate pentru gararea şi parcarea autovehiculelor populaţiei din zona respectivă adică în zona amplasamentelor clădirilor de locuit, trebuie să fie situate la distanţe de minimum 5 m de ferestrele amerelor de locuit

poza
Cusnir :"Membrii PSD sunt de acord cu parcarile de resedinta, insa fara afectarea spatiului verde"
Membrii PSD Suceava spun ca primarul Ion Lungu si viceprimarul Lucian Harsovschi dezinformeaza populatia, spunand ca PSD nu este de acord cu infiintarea de parcari de resedinta. Presedintele Organizatiei Municipale PSD Suceava, Dan Cusnir, a subliniat in cadrul unei conferinte de presa ca membrii PSD sunt de acord cu aceste parcari, doar ca fara ca spatiul verde sa fie afectat.

"Din păcate aceasta nu este singura normă legislativă pe care o încalcă proiectul celor asa zise 5000 locuri de parcare. Sunt mai multe articole din Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din zonele urbane, încălcate. De asemenea circulația pietonilor, în special a copiilor nu va mai fi în siguranță odată aprobat acest proiect. Toate acestea ne fac pe noi consilierii PSD să nu fim de acord cu proiectul parcărilor. Demagogia, dezinformarea, folosirea unei teme importante pentru captarea atenției populației spre altceva decât la ceea ce se petrece cu adevărat în municipiul nostru, sunt folosite în continuare de către domnul viceprimar Harșovschi. Stimați cetățeni, proiectul ce prevede crearea a 4364 locuri de parcare în municipiul Suceava, nu va moderniza parcările existente de când a fost construit fiecare cartier în parte. Acest proiect al parcărilor prevede asfaltarea sau betonarea unor parcări create de cetățeni de-a lungul timpului pe spațiul verde din imediata apropiere a blocului în care locuiesc. Cum s-a ajuns la această situație? Conform legii nr. 24/2007 începând cu 1 ianuarie 2008 autoritățile locale erau obligate să aibă Registrul local al spațiilor verzi, pentru a putea administra cât mai corect spațiul verde din localitate. La noi a fost aprobat abia în anul 2018. Sunt sigur că dacă acest registru ar fi existat așa cum se cere, la timpul său, astăzi sucevenii ar fi avut în continuare un oraș verde. Însă în lipsa acestuia fiecare a făcut ce a dorit în Suceava, parcări personale, garaje, spații îngrădite etc. fără autorizarea de către autoritățile abilitate. Dar nici autoritatea publică locală nu a intervenit pentru stoparea acestui fenomen de ocupare abuzivă a domeniului public. E de înțeles de altfel, neavând ce să le ofere cetățenilor, au preferat să nu intervină. " a transmit Dan Cusnir.

17:06
marti, 05 iunie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere