Antonescu: Răspunsul lui Băsescu pe tema discuţiilor lui Geoană din Rusia sporeşte misterul

Candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţie, Crin Antonescu, a afirmat, vineri, că declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la discuţiile pe care Mircea Geoană le-a avut la Moscova "sporesc şi mai tare misterul" întrucât din spusele şefului statului reiese că preşedintele cunoştea conţinutului acestora.

"Reiau întrebarea pentru domnul Mircea Geoană în legătură cu vizita sa la Moscova. Dorim să ne dea un răspuns oficial şi clar în legătură cu speculaţiile şi cu acuzaţiile care s-au vehiculat în presă. Nu este niciun fel de problemă, sper, ca domnul Geoană să ne răspundă clar. Sunt deja 48 de ore de când aşteptăm un răspuns şi nu vine. Avem dreptul să ştim dacă este adevărat sau nu ce s-a sugerat şi anume că Geoană a solicitat sprijin financiar pentru campania electorală Moscovei sau unor cercuri financiare din Rusia şi dacă în discuţiile respective sau eventual în schimbul acestui sprijin s-au angajat anumite poziţii în politica de securitate energetică a României", a spus Antonescu.


În opinia liderului PNL, afirmaţiile lui Băsescu referitoare la acest subiect nu clarifică problema, ci dimpotrivă, deoarece din ceea ce a spus şeful statului reiese că acesta cunoştea deja situaţia.



"Nici domnul Traian Băsescu nu a răspuns, cel puţin aseară, la întrebarea pe care i-am adresat-o domniei sale în legătură cu acest subiect. (...) Domnul Băsescu a dat aseară un răspuns care sporeşte şi mai tare misterul, a spus că va răspunde şi că de aceea a apreciat că este bine că domnul Geoană nu mai este vicepreşedinte al CSAT, ceea ce era la data vizitei. Asta sugerează că domnul Băsescu ştie nişte lucruri şi eu cred că este de datoria domniei sale ca preşedinte să le facă publice. Era de datoria domniei sale de când le-a aflat să le facă publice şi nu să le ţină ca elemente de şantaj în campanie electorală", a afirmat Crin Antonescu.


Preşedintele PNL i-a trimis o scrisoare oficială lui Traian Băsescu în care i-a solicitat, ca, în calitate de preşedinte al CSAT, să spună dacă fusese informat, dacă are informaţii până la această dată şi de când le are în legătură cu conţinutul discuţiilor purtate de domnul Mircea Geoană cu un consilier al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.



La rândul său, vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a afirmat că ar fi foarte grav dacă s-ar dovedi că şeful statului avea cunoştinţă despre conţinutul discuţiilor pe care Geoană le-a avut la Moscova şi nu a spus nimic în acest sens.



Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la B1Tv, că vineri sau sâmbătă va răspunde scrisorii în care liderul liberal Crin Antonescu îi solicită lămuriri cu privire la o întâlnire pe care Mircea Geoană a avut-o, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, cu un consilier al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.
AGERPRES/(Cătălin Alexandru)



15:55
vineri, 13 noiembrie 2009
Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere