Alexandru Băișanu: "Suntem expuși zilnic la alimente care ne îmbolnăvesc"

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Baisanu, a inițiat o propunere legislativă prin care denumirile asociate produselor de origine animală nu pot fi utilizate pentru comercializarea produselor alimentare care conțin o proporție mai mică de 95% de origine animală.

poza
Alexandru Băișanu: "Suntem expuși zilnic la alimente care ne îmbolnăvesc"

Băișanu a explicat că această propunere legislativă face referire la denumirile asociate produselor de origine animală ce nu pot fi utilizate pentru comercializarea produselor alimentare care conțin o proporție mai mică de 95% de origine animală.„Astfel, printr-o practică de marketing neconformă realității, mezelurile vegetariene sunt impuse consumatorului”, susține inițiatorul în expunerea de motive. Propunerea legislativă are ca scop să interzică anumite practici de marketing înșelătoare pentru consumatori, care asociază termeni pentru produsele de friptură, muschiuleț file, șuncă, bacon, cârnați, pate de ficat, produse lactate, mezeluri (salam, parizer) și altele în care sunt nu numai, sau deloc, compuși din carne, dar că propunerea legislativă se referă și la denumirile referitoare la produsele de origine animală, în special lapte, smântână sau brânză.

„Suntem expuși zilnic la alimente care ne îmbolnăvesc încet, dar sigur. Părinții cumpără produse alimentare pentru sandwichurile copiilor, diabeticii le iau pentru că sunt “slabe”, deci de “regim”, fără să știe că mai mult rău își fac, iar noi, toți, le mâncăm pentru că sunt “bune”. Ele nu sunt altceva decât bombe cu ceas”, susține Băișanu.

09:34
joi, 10 mai 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere