Agoutin: Măsurile de austeritate au agravat starea socială a femeilor

Carmen Agoutin a fost prezentă săptămîna trecută la Bruxelles uned s-au discutat probleme împuse de măsurile de austeritate din întreaga Europă. Ea a fost prezentă şi la audierile şi dezbaterile care au avut loc în ce priveşte situaţia femeii la nivel european. Concluza generală în urma dezbaterilor arată că situaţia femeii s-a agravat.

Statistic vorbind, şomajul în medie a crescut de la 7,4% la nivel european în 2008 la 9% în 2009, criza afectînd în special sectoarele de muncă ocupate de femei. În UE, o femeie din cinci faţă de un bărbat din 7 sunt afectate de sărăcie. În 12 ţări ale Uniunii Europene, rata şomajului este mai mare la femei, sărăcia afectînd în special femeile tinere şi în vîrstă.

În cadrul comisiilor pentru drepturile omului au avut loc audieri la care au prezentat raportul reprezentanţi din Austria, Germania şi România (reprezentată de europarlamentara Rovana Plumb).

"Dacă în Germania, Austira şi Cehia s-au luat măsuri de protecţie a femeilor în sistemul de risc, (existînd reţele instituţionalizate care protejează femeia, mama sau copilul) măsurile de austeritate din România sunt fără precedent, accentuînd starea gravă a femeilor din România. Ele sunt condamnate la excludere, de la lipsa educaţiei la acceptarea de locuri de muncă în neconcordanţă cu pregătirea lor, violenţă, dependenţă socială şi la agravarea stării lor de sănătate", a declarat Carmen Agoutin.

În urma discuţiilor de la nivel european s-a concluzionat faptul că Uniunea Europeană trebuie să lupte împotriva discriminării de gen pe piaţa muncii şi trebuie să construiască strategii comune care vor trebui impuse incluzînd României în combaterea sărăciei.

Reprezentanţii români au prezentat un raport despre starea femeii din România şi în cadrul grupului socialiştilor europeni, femeile reprezentante grupului popular european apreciind ca fiind neavenite măsurile de austeritate din România în condiţiile în care PD-L, membru în grupul popular european, nu a contestat nici măcar măsurile de expulzare a romilor din Franţa.

12:52
luni, 04 octombrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Ioan Stan: PSD se vede nevoit să denunțe abuzul inimaginabil al guvernului Cîțu
  • Dan Acibotarita: Prea mulți copii, tineri suferă din cauza accidentelor rutiere
  • George Soldan:Județul Suceava, sărit din schema de finanțare pentru 2021 de Guvernul Cîțu. Bugetul de stat dovedește minciunile liberale
  • Filiala Municipală PLUS Suceava s-a infiintat
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere