Acatrinei, PRM: Tragedia de la maternitatea din Giuleşti, rezultat al crizei de sistem

Gheorghe Acatrinei, liderul filialei PRM Suceava, consideră că nenorocirea de la maternitatea Giuleşti din capitală este doar un exemplu care arată că direcţia spre care se îndreaptă criza de sistem este genocidul.

Gheorghe Acatrinei consideră că poziţia Bisericii Ortodoxe Române în privinţa imposibilităţii de a boteza bebeluşii morţi de la Giuleşti reprezintă o lipsă de respect faţă de familiile îndoliate. El însuşi a declarat că acum 16 ani, fiul i-a murit în braţe, în timp ce se afla internat în spital.

Peremistul Acatrinei dă vina pe lipsa de finanţare a sistemului sanitar. "Ne pleacă medicii, cadrele medii şi personalul de întreţinere. Se reduc cheltuielile materiale şi cele pe prestările de serviciu."

El se întreabă dacă economia făcută în bugetul acelui spital sau oricare altul acoperă pierderile provocate prin moartea acelor copii. "Niciodată viaţa nu poate fi cîntărită cu economiile făcute" susţine Gheorghe Acatrinei.

Gheorghe Acatrinei consideră că în loc ca primul ministru să iasă pe post şi să-şi facă mea culpa pentru criza sistemului sanitar, ar trebui să ceară Ministrului Sănătăţii organizarea unei inspecţii în toate spitalele din ţară. El îi solicită lui Emil Boc să redea sistemului sanitar dreptul de a avea specialişti bine plătiţi care să muncească pentru popor.

15:06
miercuri, 18 august 2010

Taguri

Gheorghe Acatrinei, Giulesti, PRM, maternitate

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere