Valeriana si proprietatile ei miraculoase

Valeriana e o planta perena ce infloreste din iunie pana in septembrie si are flori roz sau albe, puternic parfumate. Planta este folosita pentru parfumuri, dar poate fi si un remediu natural pe care te poti baza la orice ora.

poza
Valeriana si proprietatile ei miraculoase

Valeriana officinalis, denumirea in latina, poate fi folosita in caz de insomnii pentru ca induce starea de somnolenta, arata Digherbs. Ajuta si in caz de anxietate.

Datorita faptului ca actioneaza ca un sedativ, poate fi luata pentru dureri de tip nevralgic sau pentru tulburari nervoase. Se recomanda pentru suprasolicitarea sistemului nervos, dar si pentru sanatatea ochilor.

Valeriana, cea mai folosita planta medicinala din lume

Are o usoara influenta asupra sistemului circulator si incetineste bataile inimii. De aceea este buna pentru palpitatii cardiace.

Uneori valeriana se utilizeaza pentru dureri gastro intestinale si pentru sindrom de colon iritabil.

Copiii si femeile care alapteaza trebuie sa ocoleasca valeriana. Aceasta nu trebuie combinata cu medicamente pentru axietate sau insomnie.

Efectele secundare ale folosirii in exces a valerianei includ ameteli, dureri de cap, mancarime, somnolenta in timpul zilei, gura uscata, vise intense si te poti deranja la stomac.


09:12
luni, 26 decembrie 2011

Taguri

Autor
Gazduit de Administrare Servere