Zilele Teatrului "Matei Visniec", editia a II-a | newsMe.ro stiri Suceava

Zilele Teatrului "Matei Visniec", editia a II-a

Invitati: Alexander Hausvater, Ioana Mazilu, Petru Hadarca, Alexandru Grecu, Valeriu Pahomi, Petru Vutcarau, Boris Focsa, Traian Apetrei, Catalin Grigoras, Alexandru Nagy, Ionut Stefan, Florin Toma, Eliza Noemi Judeu, Gianina Carbunariu, Francoise Marchand, Francoise Bechu, Anca Bradu, Ester Mitrofan, Crina Zvoboda, Nicolae Prelipceanu, Oltita Cintec, Tamara Constantinescu, Doru Mares, Carmen Mihalache, Alexandru Maftei, Liviu Dospinescu, Mihaela Panainte, Andreea Stiliuc, Alexandru Dragos Aciobanitei, Ioan Brancu, Dragos Patrascu, Luana Popa, Relu Tabara

poza
Zilele Teatrului "Matei Visniec", editia a II-a
Cea de-a doua ediție a Zilelor Teatrului Matei Vișniec isi propune sa reuneasca la Suceava si Radauti, in cadrul Centenarului Marii Uniri, teatre din toate regiunile istorice romanesti, precum si patru teatre din Republica Moldova, care vor oferi publicului sucevean o oferta bogata de spectacole de toate genurile si pentru toate categoriile de spectatori, atat pentru copii cat si pentru adulti, jucate pe scena dar si in spatii neconventionale.
Evenimentul îl readuce acasa, ca in fiecare an, pe distinsul scriitor și dramaturg bucovinean Matei Visniec, cu un nou proiect cultural remarcabil. In acest an, evenimentul se va desfășura în perioada 12 – 20 mai, la Suceava si Rădăuți.

Evenimentul are ca scop realizarea unei Uniri prin teatru, in spatiul cultural sucevean si se adreseaza în special tinerilor, elevi şi studenţi, dar şi publicului larg de orice vârstă. Este o sansa unica pentru suceveni sa vada gratuit spectacole de teatru proaspete, de cea mai buna calitate si care ajung la Suceava in cadrul editiei din acest an.
Sucevenii pot participa in aceasta perioada si la conferinte, lansări de carte, dar si festivitatea de premiere a celei de-a V-a editii a Concursului national de dramaturgie „Matei Visniec”.
Rezultatul estimat este atragerea publicului, în special a generaţiei tinere spre teatru, dar şi construirea unui eveniment teatral profesionist, care să aibă continuitate şi care să ofere în fiecare an publicului sucevean spectacole inedite şi de calitate.
Vor participa la festival un numar de peste 300 de persoane invitate, critici de teatru, trupe de teatru din Romania (Turda, Botosani, Tulcea, Bacau, Galati, Bucuresti, Piatra Neamt) si Chisinau, Republica Moldova.16:30
joi, 10 mai 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere