Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță intrarea în producție a spectacolului "Proștii sub clar de lună"

Unul dintre cei mai spirituali dramaturgi români ai secolului trecut, asemănat adesea cu I.L. Caragiale, Teodor Mazilu s-a remarcat prin puterea sa de a câștiga publicul, în ciuda cenzurii severe din perioada regimului comunist. Savuros de subtilă, piesa Proștii sub clar de lună, pusă în scenă de Lucian Pintilie în 1963, la Teatrul Bulandra, a fost chiar interzisă pentru o vreme de autorități. După 1989, Teodor Mazilu devine unul dintre cei mai jucați și îndrăgiți dramaturgi români.

poza
Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță intrarea în producție a spectacolului "Proștii sub clar de lună"

Anca Bradu, regizorul spectacolului Proștii sub clar de lună este o reputată regizoare de teatru din România. Este conferențiar universitar dr. la Universitatea Naţională de Teatru şi de Artă Cinematografică ”I. L. Caragiale” din Bucureşti, Facultatea de Teatru, Departamentul Regie de teatru. A montat spectacole la cele mai importante teatre din țară, dar și pe scene europene din Finlanda, Serbia și Ungaria. Sucevenii au văzut în anii trecuți spectacole semnate de Anca Bradu – De ce Hecuba?, producție a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și Cabaretul Dada, producție a Teatrului „Regina Maria” din Oradea, ambele jucate la Suceava în cadrul Zilelor Teatrului Matei Vișniec.

Echipa de producție:

Regie: Anca Bradu
Scenografie: Maria Miu
Asistent de scenografie: Diana Mihaela Sav
Coregrafie: Mălina Andrei
Compoziție muzicală: Ovidiu Iloc
Light design: Lucian Moga
Regie tehnică: Vili Duțu


Distribuție:
Ortansa - Clara Popadiuc
Clementina - Delu Lucaci
Emilian - Răzvan Bănuț
Gogu – Cătălin Mîndru
Vasilica - Diana Lazăr
Mama Ortansei – Bogdan Amurăriței
Tatăl Ortansei – Tache Florescu (colaborator)


2. Programul lunii aprilie pregătește o frumoasă surpriză pentru suceveni. Pianistul Horia Mihail va susține un concert extraordinar pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava pe data de 20 aprilie 2018. Întregul Turneul Pianul Călător, ajuns la ediția a VIII-a, se desfășoară în perioada 9 aprilie – 8 mai, în 18 orașe din țară.

Totul a început odată cu primul turneu Pianul călător din 2011, prin care un oraș din România care nu avea pian de concert a fost dotat cu un prim asemenea instrument, care a generat în jurul său o viață muzicală și culturală tot mai intensă. În acest moment, sunt 5 orașe din România care beneficiaza de astfel de piane călătoare: Deva, Tulcea, Roman, Caracal și Alba Iulia. Anul acesta turneul include, pentru prima dată, Suceava. În program sunt anunțate piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu.


10:02
vineri, 23 martie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere