Intalnire cu scriitorul basarabean Nicolae Dabija

Miercuri, 22 ianuarie, începând cu ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, va avea loc o întâlnire cu scriitorul basarabean Nicolae Dabija. Manifestarea se va desfășura sub semnul celebrului vers al lui Nichita Stănescu: „Limba română este patria mea”. Moderatorul evenimentului va fi Alexandru Ovidiu Vintilă.

poza
Intalnire cu scriitorul basarabean Nicolae Dabija
Organizatori sunt Consiliul Județean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Societatea Scriitorilor Bucovineni și Asociația cultural-științifică „Crai Nou”.

Nicolae Dabija este un cunoscut scriitor basarabean, membru de onoare al Academiei Române și membru-corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, poet, eseist și prozator, cu o activitate prodigioasă, autorul unui număr impresionant de cărți, redactor-șef al săptămânalului „Literatura și Arta”, editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, care a avut un rol important în lupta de renaștere națională de la sfârșitul anilor 80. În perioada sa de glorie, revista depășea tirajul de 260.000 de exemplare.

18:36
vineri, 17 ianuarie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere