Festivalul International Blues Con Fusion , editia a IX-a

Blues Con-Fusion este o poveste dincolo de un eveniment. S-a născut din pasiune, din spiritul muzicii, din recunoștința pe care prietenii lui Fani Adumitroaie, cel mai important artist de blues pe care l-a avut Suceava și unul dintre cei mai cunoscuți artiști de gen din România, i-au adus-o după ce acesta s-a stins din viață. An de an, „Con-Fusion”, de la un mini-festival ținut într-unul dintre cluburile sucevene, s-a transformat într-o manifestare a orașului, cu mai mulți participanți, artiști și în locații din ce în ce mai mari. A devenit într-un mod spectaculos un element din identitatea culturală a Sucevei, un eveniment cu însemnătate națională, un fenomen regional comparabil cu festivalurile de gen din Europa. De-a lungul timpului am avut invitaţi de marcă din aproape toate ţările europene şi USA, iar festivalul şi-a câştigat notorietatea pe care o merită, fiind considerat unul de top în România.

poza
Festivalul International Blues Con Fusion , editia a IX-a
Programul include trei zile de festival și se va desfășura în diverse locuri din oraş. Vineri, 8.06 și sâmbătă 9.06 scena va fi amplasată pe Esplanada Casei Culturii, cu acces gratuit, pe care vor concerta trupele invitate, iar ziua de duminică este dedicată jam-sessionului, într-un loc pe care îl vom anunţa din timp.
BLUES CON FUSION CHARITY
Anul acesta ne-am propus să acordăm atenţie şi persoanelor cu nevoi speciale. În urma unui acord cu Centrul de Zi Blijdorp, în cadrul Festivalului se va organiza o colectă ce are drept scop achiziţionarea de instrumente muzicale şi aparatură audio necesare în meloterapia persoanelor cu dizabilităţi. Donatorii vor putea achiziționa diverse suveniruri cu însemnele festivalului, primind, în schimb și la cerere, și brățări ce le vor permite accesul la serile de jam-session.

Și la această ediție, pe lângă partenerii instituţionali (Consiliu Judeţean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina şi Universitatea Ștefan cel Mare Suceava prin Casa de Cultură a Studenţilor), Festivalul beneficiază şi de susținerea mediului de afaceri, nu doar pentru că este un instrument eficient de promovare a brandurilor locale, ci și pentru că astfel se dezvoltă infrastructura culturală a orașului și a regiunii. An de an am încercat să avem lângă noi parteneri locali din toate domeniile de business ( hoteluri, restaurante, industrie, comerţ etc.), asigurându-le expunere şi vizibilitate naţională şi internaţională – un element important în economia turismului cultural.

De asemenea, consolidarea și dezvoltarea parteneriatelor cu instituţiile statului, precum şi cu instituțiile din sfera mass-media, reprezintă un factor esențial în succesul manifestării. BLUES CON-FUSION este un festival de nivel european, cu expunere internaţională.
Toate acestea nu pot conduce decât la o reușită a acestei ediții a Festivalului și, la fel ca și în ceilalți ani, vă invităm să participași la manifestări cu bucurie și în număr cât mai mare.18:26
luni, 28 mai 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere