Expozitia Bucovina Mănăstirile trăiesc, a artistului fotograf german, Oliver Mark.

Muzeul Bucovinei vă invită sâmbătă, 10 noiembrie 2018, ora 18, la vernisajul expoziției Bucovina Mănăstirile trăiesc, a artistului fotograf german, Oliver Mark.

poza
Expozitia Bucovina Mănăstirile trăiesc, a artistului fotograf german, Oliver Mark.
Expoziția, rodul colaborării fructuoase dintre Muzeul Bucovinei şi Muzeul Național Liechtenstein va fi deschisă la Muzeul de Istorie, Sala Media, în perioada 10 noiembrie 2018 - 15 ianuarie 2019.
Vernisajul va beneficia de prezența autorului Oliver Mark, a directorului Muzeului Național Liechtenstein, Rainer Vollkommer și a unui grup de ziariști străini.
Imaginile surprinse la mănăstirea Moldovița și la mănăstirea Sf.Mihai Iacob Corlățeni de fotograful artist, vor prezenta publicului specificitatea , dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina.

Oliver Mark (născut la 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen) este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale realizate unor personalități internaționale.
El și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câștigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. Cu această ocazie, tatăl său ia dat camera.
A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg.
Din 1991 lucrează ca fotograf independent, inițial în Offenburg. Din 2001 locuiește la Berlin, unde a participat și la seminariile lui Katharina Sieverding (Cultura Visuală) la UDK Berlin , cunoscută pentru fotografiile sale de format mare.
Din anii 1990 a fotografiat figuri mai proeminente, a devenit faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis ,Angela Merkel , Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck , dar și vedete precum Ben Kingsley , Cate Blanchett și Tom Hanks.
A lucrat pentru revistele Architectural Digest , Rolling Stone , Der Spiegel , Süddeutsche Zeitungsmagazin , Stern , Timp , Vanity Fair , Vogue și Die Zeit .
În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra.
În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele "Oliver - Nutter Artist Fotograf - Adevărul despre Oliver Mark".18:58
marti, 06 noiembrie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere