Voluntarii de la „Pfier Pfoten” vin la Suceava pentru sterilizarea cainilor comunitari

Pe data de 11 ianuarie se da startul programului de sterilizare a cainilor fara stapan.

Declaratia ii apartine primarului Ion Lungu, care a precizat ca o echipa de 10 voluntari de la Fundatia „Pfier Pfoten” va sosi la Suceava pentru sterilizarea cainilor comunitari.

 

Campania de sterilizare a patrupedelor va dura 3 saptamani, timp in care voluntarii de la fundatia pentru protectia animalelor sunt prezenti in municipiul resedinta de judet pentru a opera atat cainii fara stapan, cat si cei de companie- doar in cazul in care proprietarul doreste.

 

Fundaţia „Pfier Pfoten” va cheltui pentru sterilizarea, tratarea, deparazitarea şi aplicarea de crotalii aproximativ 50.000 de euro, municipalitatea asigurând cazarea, masa şi transportul. De asemenea,  Lungu a declarat ca in aceasta campanie va fi implicata si o echipa a Primarieie formata dintr-un medic veterinar, un tehnician veterinar si 7 lucratori de la Directia Domeniului Public, care vor da o mana de ajutor celor de la Pfier Pfoten, participand cu echipamentele si masinile din dotare.

 

Mentionam ca in prezent, pe strazile orasului exista circa 2000 de caini fara stapan, iar in adapostul din Lunca Sucevei sunt ingrijiti aproximativ 1500.




12:43
miercuri, 06 ianuarie 2010

Taguri

Fundatia "Pfier Pfoten", Ion Lungu, Primaria Suceava, campanie de sterilizare a cainilor fara stapan

Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere