Termica nu are cu ce să transporte cărbunele achiziţionat

În ciuda faptului că TERMICA a reuşit deja să achiziţioneze o cantitate importantă de cărbune pentru iarna 2010-2011, dar se confruntă cu problema transportului.

poza
Termica nu are cu ce să transporte cărbunele achiziţionat | Foto: Bogdan Popescu | Newsme.ro

TERMICA a achiziţionat deja trei loturi a cîte 10.000 de tone de cărbune la preţul de 120 – 125 de dolari/tonă din Ucraina dar inundaţiile din luna iunie au distrus o porţiune din calea ferată din localitatea Dorneşti. De abia după două luni se vor finaliza lucrările la repararea căii ferate, existînd discuţii despre căutarea unei alte rute de transport.

 

Situaţia este complicată de Legea nr. 175 din 16 iunie 2010 prin care prin care rău platnicii de la la asociaţiile de locatari sunt scutiţi de penalităţi, dacă fac dovada că nu au venituri mai mari de 1.000 de lei pe membru de familie şi achită cheltuielile curente în totalitate. Primarul Ion Lungu este nemulţumit de noile prevederi legale care nu stipulează cine va prelua sumele de care debitorii sunt exoneraţi, demersul punînd în dificultate atît primăria, cît şi Termica.

 

Între timp, pe data de 1 august se sistează furnizarea apei calde dar primarul are încrederea că acest lucru va dura numai o lună, reluarea serviciului către suceveni fiind programată pentru data de 1 septembrie.



17:30
miercuri, 28 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere