Sucevenii ar putea plati 470 de lei gigacaloria

Adrian Bodea, administrator al Bioenergy și Thermonet a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa ca gigacaloria va costa 470 de lei fara TVA.

poza
Sucevenii ar putea plati 470 de lei gigacaloria

Adrian Bodea a anuntat marti ca producatorul de energie termica a trebuit sa faca fata unui ordin prin care lemnul de foc a fost scos din categoria de biomasa, subliniind ca in prezent Bioenergy are pierderi uriase. Totodata, administratorul Bioenergy a mentionat ca prețul neschimbat la 116 lei/Gcal a condus la pierderi de 130 de milioane de lei în patru ani de funcționare.
El a spus că prețul nou al gigacaloriei va trebui să fie de 196 de lei, în timp ce în prezent prețul calculat este de 146 de lei.
Nu in ultimul rand, Adrian Bodea a mentionat ca daca nu se va aproba majorarea pretului de productie in sedinta CL, centrala termica va trebui sa se inchida. Conform spuselor sale, sistemul de transport si distributie va trebui si el reabilitat deoarece pierderile sunt uriase.
„Cer ajutorul comunității să înțeleagă că nu am scos bani din această termoficare ci am băgat bani pentru viitorul acestei centrale, o investiție de peste 90 de milioane de euro care a creat 200 de locuri de muncă " a subliniat administratorul Bioenergy.

17:40
marti, 11 septembrie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere