Şcolile din oraş trebuie să strângă şurubul la utilităţi

Directorii unităţilor de învăţământ din municipiu trebuie să contureze un plan de reducere a cheltuielilor pentru utilităţi, anunţă Ion Lungu.

Primarul Sucevei a anunţat că s-a conturat o comisie de specialişti din cadrul Primăriei care va discuta cu conducerile unităţilor şcolare în vederea construirii unui program de reducere a cheltuielilor materiale şi în special a utilităţilor. Până la 31 martie va avea loc o primă evaluare cu reducerea cheltuielilor materiale, urmând a se stabili criterii de performanţă pentru ca din toamna următoare să se poată aplica reducerile de cheltuieli.

„În perioada de iarnă, Primăria trebuie să plătească 10 miliarde lei vechi pentru utilităţi (încălzire, iluminat, gaz metan, apa caldă). Primăria nu mai poate achita aceste cheltuieli. Trebuie să facem un efort pentru a reduce aceste cheltuieli”, a spus miercuri primarul Ion Lungu.

Drept exemplu, Ion Lungu a menţionat că Şcoala Generală  Nr. 5 care funcţionează în două corpuri se poate organiza astfel încât să îşi susţină activitatea într-un singur corp.

13:07
miercuri, 02 februarie 2011
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere