Protest al sindicalistilor SANITAS

Aproximativ 100 de persoane, membri ai Federatiei SANITAS Suceava au protestat in fata Prefecturii marti. Sindicaliștii afirmă că în discuțiile din ultimele patru luni, pe care Federația SANITAS le-a purtat cu reprezentanții Ministerului Sănătății, ai Ministerului Muncii, ai Ministerului Finanțelor Publice și cu primul-ministru, li s-a garantat că există resurse financiare pentru asigurarea creșterilor salariale prevăzute de lege începând cu 1 ianuarie 2021 şi pentru calcularea sporului de condiţii prin raportare la salariul aflat în plată.

poza
Protest al sindicalistilor SANITAS

Sindicalistii solicită aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii de muncă prin raportare la salariul de bază aflat în plată și acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.
„Dacă noi vom dormi, salariile pot rămâne înghețate minim un an, diferențele salariale să fie la fel de mari între diferitele categorii de salariați, stimulentul pentru asistența socială să fie doar o promisiune, ca multe altele. Dacă sunt lăsați în pace, să nu vină și cu alte măsuri. Tot ce s-a obținut până acum, mult sau puțin, doar prin pichetări și greve a fost posibil. De fiecare dintre noi depinde să se miște lucrurile. Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, a declarat Romică Balan, presedinte SANITAS Suceava.

11:09
marti, 12 ianuarie 2021

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere