Promovare turistică făcută pe bani europeni

Reprezentanţii Consiliului Judeţean speră că, prin cele patru proiecte finanţate prin fonduri europene, numărul turiştilor va creşte cu cel puţin 15%. Consiliul Judeţean va cotiza cu 2% pentru proiectele depuse pe fonduri europene.

Patru proiecte pentru promovarea turistică a judeţului Suceava vor fi realizate aproape exclusiv din bani europeni. Este vorba despre Paştele în Bucovina, Hora Bucovinei, Pelerin în Bucovina şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică.

Suma totală oferită de Fondul European pentru Dezvoltare Europeană se ridică la aproximativ 4,47 milioane lei, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de doar 2%.

Vicepreşedintele Vasile Ilie speră că, prin implementarea acestor patru proiecte, numărul turiştilor va creşte cu cel puţin 15% faţă de anul 2010.

Paştele în Bucovina beneficiază de aproape 1 milion de lei, beneficiarii proiectului fiind cele 114 unităţi administrativ teritoriale ale judeţului Suceava, turiştii şi locuitorii judeţului. Proiectul va beneficia de o campanie în mass-media naţională, anunţă vicepreşedintele Vasile Ilie.

În cadrul Târgului Naţional de Turism din primăvară, Consiliul Judeţean va distribui participanţilor 9.000 de hărţi, 30.000 broşuri, 1.500 ouă încondeiate şi 3.000 DVD-uri cu un film de prezentare.

Cel de-al doilea proiect, "Hora Bucovinei" beneficiază de suma de 738.916 lei, acesta urmând să fie implementat pe perioada întregului an. Ţinta acestui proiect îl reprezintă reprezentanţii stânelor care vor participa la expoziţia de produse gastronomice, participanţii la simpozion şi turiştii prezenţi la eveniment.

Consiliul Judeţean intenţionează să creeze 1.200 albume, 100 de invitaţii, 100 de mape pentru simpozion, 100 de broşuri, 5.800 de pliante, 114 bannere, 250 de afişe, 50 de mape de conferinţă de presă şi 10 spoturi TV, 24 de spoturi radio, 12 inserţii în presa naţională şi 8 inserţii în presa judeţeană, pe lângă crearea unei pagini web.

Pentru "Pelerin în Bucovina", Consiliul Judeţean beneficiază de 1 milion de lei, sumă din care vor fi create 10.000 de broşuri de promovare, 1.000 albume de prezentare, un spot publicitar, un material de prezentare şi o pagină web în cadrul site-ului Consiliului Judeţean. Din aceeaşi bani se vor finanţa participările la un târg naţional de turism, difuzarea spotului publicitar şi a materialului de prezentare în reţeaua naţională de panouri electronice outdoor şi publicitatea manifestării.


Proiectul "Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică" va fi implementant în termen de 10 luni şi beneficiază de suma de 1.747.984,12 lei. Proiectul îşi propune promovarea potenţialului turistic al judeţului Suceava în vederea creşterii numărului de turişti în zonă cu peste 25%.

11:34
vineri, 03 decembrie 2010

Taguri

CJ Suceava

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere