Primăria nu mai este implicată în contractele de reabilitare termică a blocurilor

Noua legislaţie schimbă metodologia de sprijin a Guvernului pentru finanţarea programelor de reabilitare termică. Primăria nu mai este partener în contractul pentru reabilitarea termică a blocurilor dar poate interveni cu expertiză tehnică.

poza
Primăria nu mai este implicată în contractele de reabilitare termică a blocurilor
Dacă pînă acum, pe lîngă asociaţiile de proprietari, contractorii erau statul şi primăria, aceştia din urmă finanţînd mare parte din program, acum asociaţiile de proprietari vor trebui să facă un contract doar cu statul. Potrivit noii ordonanţe, Statul poate garanta credite pentru asociaţiile de proprietari, suportînd o dobîndă subvenţionată pe o perioadă de cinci ani pentru proprietarii care doresc acest lucru.

Şi primăria poate interveni în acest contract cu expertiza tehnică, acolo unde este cazul. În termen de o săptămînă, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale vor trimite către primărie noile măsuri.

Avantajele, potrivit lui Ion Lungu, sunt asigurarea garanţiei guvernamentale fără ipotecarea locuinţei şi subvenţionarea guvernului pentru o parte din dobîndă şi aşa mai mică decît cea de pe piaţă.

20:44
miercuri, 07 iulie 2010

Taguri

finantare, reabilitare, termica

Autor
Bogdan Popescu
  • Bugetul pentru salubrizare este mai mic decat anul trecut
  • Iulian Cimpoesu va fi noul prefect al judetului Suceava
  • Sucevenii sunt indemnati sa foloseasca site-ul primariei pentru petitii sau taxe
  • Cele o mie de tablete au ajuns la Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere