Pregatiri pentru noul an scolar

Primarul Sucevei a avut discutii cu directorii de licee si scoli gimnaziale cu privire la inceperea noului an scolar.

poza
Pregatiri pentru noul an scolar
Astăzi este aproape imposibil să înceapă noul an școlar în varianta clasică cu toți copiii prezenți în clasă.Cel mai probabil scenariu, așa cum se preconizează, va fi varianta de predare hibrid cu elevi în clasă și elevi în sistem on-line de acasă.Dacă lucrurile se agravează este posibil ca sistemul de învățământ să se desfășoare on-line în totalitate.În oricare din primele două variante este necesar un sistem on-line performant montat în școli.
Aceste concluzii s-au conturat după discuțiile pe care le-am avut luni și marți la primărie cu directorii de licee și școlile gimnaziale din oraș.Așteptăm să vină cele 742 de tablete de la Guvern care sunt la licitație. De asemenea am discutat astăzi cu specialiștii în echipanente informatice de la școli și cu prestatorii de servicii în domeniul IT de la o parte din unitățile de învățământ", a anuntat primarul Sucevei, Ion Lungu.

S-a aprobat prin vot următoarele dotări la fiecare clasă:

- internet fizic cablat;
- laptop sau calculator;
- video proiector;
- cameră web.

La discuții au participat și reprezentanții operatorilor în domeniu: RC-RDS, Romtelecom și Vodafone.

"Așteptăm propunerile școlilor cu necesarul de echipamente până luni 3.08.2020 să facem ședință de îndată a Consiliului Local să le punem la dispoziție sumele necesare pentru a pregăti sălile de clasă în sistem on-line până la data de 1.09.2020.Doamne ajută!", a mai adaugat primarul.

10:33
joi, 30 iulie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere