Podul de la Milișăuți va fi inaugurat oficial și redeschis traficului rutier luni

Instituția Prefectului-județul Suceava informează că Podul de la Milișăuți de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, va fi inaugurat oficial și redeschis traficului rutier luni 17 decembrie 2018, la ora 10. Lucrările de reabilitare la podul de la Milişăuţi au fost realizate de firma SC Geiger Transilvania SRL, din Sibiu, care a preluat podul la data de 23 iulie 2018. Constructorul a respectat termenul de finalizare a lucrărilor -de 21 săptămâni- asumat prin contractul încheiat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

poza
Podul de la Milișăuți va fi inaugurat oficial și redeschis traficului rutier luni

Podul de la Milișăuți a fost afectat de inundațiile din iulie 2018, ca urmare a ploilor abundente şi a creşterii nivelului apelor râului Suceava.
Unul dintre pilonii podului a cedat, iar în carosabil au apărut fisuri, astfel încât traficul pe DN 2H a fost închis, circulaţia fiind dirijată pe rute alternative.
Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava
Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat că lucrările de reabilitare la podul peste râul Suceava de la Milişăuţi vor demara pe 23 iulie, după ce Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a emis vineri ordinul pentru începerea execuţiei, având ca termen de finalizare 21 de săptămâni.
Potrivit prefectului, autorizaţia de construcţie, ce presupune ‘executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă pentru refacerea podului de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, la Milişăuţi’, a fost atribuită firmei ce a câştigat licitaţia, respectiv SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul, în condiţiile în care nu s-au depus contestaţii.
În urma ploilor abundente şi a creşterii nivelului apelor râului Suceava, unul dintre pilonii podului de la Milişăuţi a fost afectat şi în carosabil au apărut fisuri, astfel încât traficul pe DN 2H a fost închis, circulaţia fiind dirijată pe rute alternative.
Pentru podul de la Milişăuţi, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei, a fost întocmită documentaţia de constatare a acesteia şi înaintată către DRDP Iaşi, care a realizat demersurile pentru execuţia lucrărilor în regim de urgenţă.


Mult aşteptata redeschidere a traficului rutier de pe DN 2H Milişăuţi-Rădăuţi se va produce foarte probabil luni, 17 decembrie. În urma discuţiilor purtate de cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi cu firma care lucrează la pod a rezultat că această dată este rezonabilă pentru reluarea circulaţiei în bune condiţii, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.

11:35
vineri, 14 decembrie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere