Podul de la Burdujeni va fi consolidat în două etape

În urma expertizei făcute la podul de peste râul Suceava, Ion Lungu a declarat că acesta va fi consolidat în două etape.

poza
Podul de la Burdujeni va fi consolidat în două etape | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Prima intervenţie va avea loc în anul 2010, în următoarele 45 de zile, pentru stoparea tasării pilei afectate. Se va executa un drum de acces, o umplutură de balast în jurul blocului de fundaţie a pilei şi se vor construi şase coloane cu diametrul de 1,08 metri. Firma COLAS se va ocupa de aceste lucrări de consolidare.

 

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a primit asigurări din partea ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, că Primăria va primi cele 20 de miliarde de lei vechi, solicitate pentru urgentarea lucrărilor. Ion Lungu speră că suma de la guvern, alături de cele 10 miliarde pe care le are la dispoziţie, să fie suficientă pentru prima etapă.

Etapa a doua va avea loc în primăvara anului 2011. "Este una destul de dificilă. Vom face consolidarea suprastructurii şi readucerea la cotă a căii rutiere şi pietonale a podului. În primăvară, vom interveni la alinierea părţii afectate cu partea neafectată", a declarat Ion Lungu.

Lucrările de la pod vor afecta circulaţia rutieră, aceasta fiind deviată numai pe două benzi. Ion Lungu speră ca, până la sfîrşitul lunii noiembrie, prima etapă să fie realizată.



12:49
miercuri, 20 octombrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Bugetul pentru salubrizare este mai mic decat anul trecut
  • Iulian Cimpoesu va fi noul prefect al judetului Suceava
  • Sucevenii sunt indemnati sa foloseasca site-ul primariei pentru petitii sau taxe
  • Cele o mie de tablete au ajuns la Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere