PD-L va avea sediul teritorial în locul fostei grădiniţe Aşchiuţă

Joi, în şedinţa ordinară a consiliului local, a fost aprobată hotărîrea privind aprobarea închirierii imobilului de pe strada Aleea Trandafirilor nr. 4, fosta locaţie a grădiniţei Aşchiuţă. Ion Lungu a declarat că în acel spaţiu nu se îndeplineau măsurile sanitare pentru desfăşurarea activităţii educaţionale.

Imobilul va fi închiriat fără licitaţie publică, pe o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire, în suprafaţă de 227 mp către Partidul Democrat Liberal - filiala teritorială Suceava. Aceasta este a doua cerere adresată de filiala teritorială a partidului de guvernămînt pentru un sediu, în primă fază neexistînd o locaţie disponibilă.

 

Ion Lungu a motivat acest proiect de hotărîre prin faptul că spaţiul de 227 mp nu este afectat de un contract de închiriere iar partidul politic în cauză nu deţine un alt spaţiu închiriat de la Primăria Suceava. "Eu zic că sunt un primar democrat. Am închiriat spaţii pentru PC, UNPR, UDMR, ROASIT şi Forţa Democrată. Este normal ca şi PD-L să aibă un sediu." Grădiniţa cu program prelungit "Aşchiuţă" şi-a mutat bunurile în celălalt corp, fiind ulterior renovată. Spaţiul a fost declarat a fi liber de sarcini.

 

Ion Lungu a declarat  că în acel spaţiu nu îşi putea desfăşura activitatea o grădiniţă. "Era vorba de o grupă. Am fost forţaţi de împrejurări să mutăm grupa la sediul central pentru că nu îndeplinea măsurile sanitare. În plus, Se căra mîncare de la grădiniţă la sediul din Aleea Trandafirului cu oalele printre blocuri. Nu se putea pune problema să facem o cantină doar pentru o grădiniţă."

 

Consilierul local PSD Virginel Iordache a considerat această hotărîre a fi una uşor pripită, argumentînd prin faptul că există 38 de grupe de preşcolari a cîte 28 de elevi, numărul maxim alocat la o grupă, prevăzut prin lege fiind de 25. De altfel, există un deficit de peste 700 de locuri. Hotărîrea a trecut, votată "la mustaţă", întrunind numărul de 16 de voturi - 50% + 1. Consilierii PNL s-au opus acestei măsuri. Consilierii PSD s-au abţinut. Virginel Iordache a declarat că "este dreptul călăreţului"

 

 

Preşedintele filialei sucevene PNL, Alexandru Băişanu, a declarat într-o conferinţă de presă anterioară şedinţei de consiliu local că "sub pretextul renovării clădirii, copii au fost scoşi din imobil cu promisiunea că vor reveni în clase însoţiţi de educatoare, după terminarea lucrărilor executate pe bani din bugetul local. Astăzi lucrările s-au terminat, iar copii şi părinţii acestora trăiesc cu speranţa revenirii al grădiniţă, într-un spaţiu curat şi dotat. Este ruşinos să dai afară cîteva educatoare şi zeci sau sute de copii, dintr-un spaţiu pe care recent l-ai inaugurat cu lacrimi în ochi, cu slujbe religioase, trîmbiţe şi fanfare, ca pe o mare victorie personală, pentru a introduce nişte creaturi politice cu burţi, cefe groase şi conturi măreţe, votaţi poate chiar de părinţii şi bunicii acestor copii.



18:03
joi, 29 iulie 2010

Taguri

, Alexandru Baisanu, Ion Lungu, PD-L, Primaria Suceava, sediu teritorial

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere