Muzeograful Paraschiva Victoria Batariuc va deveni cetăţean de onoare al municipiului Suceava

Membrii Consiliului Local Suceava au aprobat hotărîrea de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Suceava Paraschivei Victoria Batariuc.

poza
Muzeograful Paraschiva Victoria Batariuc va deveni cetăţean de onoare al municipiului Suceava | Foto: Monitorul de Suceava

Activitatea profesională a domnişoarei dr. Paraschiva-Victoria Batariuc este pentru majoritatea persoanelor din municipiul Suceava, care au legătură cu domeniul istoriei arheologiei, în mare parte cunoscută. Ea a avut contribuţii la cercetările din cadrul şantierelor arheologice Curtea Domnească de la Suceava, Biserica Mirăuţi, Bosanci, Pod Rediu, Mihoveni, Cahla Horii, Biserica Sfântu Iliei, Biserica Horodniceni, Mănăstirea Probota, Curtea Domnească de la Putna. 

A organizat expoziţii prestigioase şi a publicat peste 10 albume, precum şi peste 90 de articole şi referate în publicaţiile de specialitate. Iniţiatorul acestui proiect de hotărîre, primarul Ion Lungu, a ţinut să mai motiveze această decizie prin implicarea domnişoarei Batariuc în viaţa comunităţii şi contribuţia la Proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun şi a zonei de protecţie, din cadrul Programului Operaţional Regional.


19:51
vineri, 30 iulie 2010

Taguri

Ion Lungu, Paraschiva Victoria Batariuc, Primaria Suceava, cetatean de onoare

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere