Modul de întrebuințare al pășunilor comunale va fi verificat

Ca urmare a exercitării controlului de legalitate, efectuat de Instituţia Prefectului judeţul Suceava asupra hotărârilor adoptate de către consiliile locale din judeţ, s-a constatat faptul că pentru o serie de unităţi administrativ teritoriale nu rezultă modul de administrare a păşunilor comunale.

Deosebit de aceasta, prefectul judeţului Suceava a fost sesizat în legătură  cu modul în care o serie de primari şi consilii locale dispun după  bunul lor plac în ceea ce priveşte administrarea păşunilor comunale, acţiuni care conduc inclusiv la diminuarea veniturilor ce s-ar putea obţine din închirierea/concesionarea/arendarea acestor suprafeţe.

Faţă de această situaţie,  Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, a constituit prin Ordinul nr. 144 din 14.04.2011, o comisie de verificare a modului în care sunt administrate păşunile comunale, la nivelul judeţului Suceava.

Verificarea vizează într-o primă etapă, localităţile din zona de munte, motivat şi de faptul că, în aceste localităţi, sunt constituite Asociaţii ale crescătorilor de animale, care pot fi beneficiare ale sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, urmând a fi extinsă, în perioada imediat următoare, pentru toate localităţile judeţului unde s-au constatat nereguli.

Facem precizarea că administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului reprezintă o atribuţie a consiliului local care, la adoptarea hotărârii, trebuie să analizeze toate cererile depuse de persoane fizice sau juridice, prin care se solicită închirierea/concesionarea/arendarea unor trupuri de păşune aparţinând domeniului public sau privat al localităţii.

14:39
joi, 14 aprilie 2011

Taguri

Suceava, intrebuintare, pasune, verificari

Autor
Andrei Jităreanu
  • O delegatie din Republica Moldova va face o vizita Sucevei pentru a viziona proiectele municipalității
  • Lucian Harsovschi: Impreuna mentinem orasul curat!
  • Gheorghe Flutur a semnat documentația pentru modernizarea DJ 174C Panaci – Bilbor
  • Ion Lungu a purtat discutii la mai multe ministere cu privire la problemele Sucevei
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere