Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, sâmbătă, cu autorităţile judeţene sucevene două contracte de finanţare

Cele două proiecte semnate se referă au ca obiect reabilitarea Cetăţii de Scaun, în valoarea de 52 de milioane de lei, şi modernizarea Ambulatorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, în valoare de 4,6 milioane lei.

Elena Udrea a apreciat efortul autorităţile sucevene pentru promovarea a numeroase proiecte cu finanţare europeană sau cu finanţare prin programe interne promovate. De altfel, Regiunea de dezvoltare Nord-Est are cele mai multe proiecte europene şi că sunt finalizate fondurile aproape pe toate axele din POR pentru această regiune.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi turismului a mai arătat că cele două proiecte semnate, sâmbătă, sunt extrem de importante. Cetatea de Scaun, odată reabilitată, va deveni un punct de atracţie pentru turismul cultural şi cel istoric, în timp ce prin modernizarea Ambulatorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava locuitorii vor avea posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Proiectul "Reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei de protecţie a acesteia" se va desfăşura pe parcursul a 60 de luni şi se ridică 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Fondurilor vor fi folosite în restaurări, amenajări peisagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea căilor de acces şi construirea unui punct de informare.

Proiectul de modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului de specialitate la Spitalul judeţean de urgenţă Sf. Ioan cel Nou din Suceava se va desfăşura pe parcursul a 13 luni. Se vor moderniza 14 cabinete medicale, patru săli de intervenţii şi se vor achiziţiona echipamente medicale şi mobilier specific.Bugetul total al proiectului este de 4,6 milioane lei, din care 3,28 milioane lei este contribuţia Uniunii Europene. La semnarea contractului privind modernizarea Ambulatorului a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie.

11:19
duminica, 07 februarie 2010

Taguri

Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere