Milişăuţenii nu mai vor să trăiască în "oraş"

Duminică, milişăuţenii sunt invitaţi la un referendum local unde vor vota revenirii oraşului Milişăuţi la rangul de comună.

Prefectul Judeţului Suceava a supravegheat organizarea şi desfăşurarea referendumului local, inclusiv respectarea termenelor pentru realizarea activităţilor prevăzute în legea menţionată. Astfel, s-au organizat trei secţii de votare: Căminul cultural Milişăuţi, Primăria oraşului Milişăuţi şi Căminul Cultural Bădeuţi. Numărul persoanelor cu drept de vot înscrise în listele electorale permanente este de 4.214, acestea fiind aşteptate la urne între orele 800 – 2000.

Pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului a fost înfiinţat Biroul electoral de circumscripţie electorală orăşenească nr. 12 Milişăuţi şi trei birouri electorale ale secţiilor de votare.

Vineri, 27 iulie 2010, Prefectul Judeţului Suceava a predat, pe bază de proces verbal, primarului oraşului Milişăuţi şi preşedintelui Biroului electoral de circumscripţie nr. 12 Milişăuţi, materiale necesare în procesul de votare: buletine de vot ( 4600 bucăţi), timbre autocolante (3800 bucăţi), ştampilele de control ale birourilor electorale ale secţiilor de votare, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, listele electorale suplimentare şi extras de pe lista electorală pentru votarea cu urna specială.

Sîmbătă, 28.08.2010, un reprezentant Prefecturii va controla amenajarea localurilor secţiilor de dotare, potrivit prevederilor legale. Pentru ca referendumul local să fie valabil trebuie să participe la vot cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente iar dacă numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul DA este majoritar, înseamnă că cetăţenii din unitatea administrativ teritorială Milişăuţi sunt de acord cu revenirea la rangul de comună a oraşului Milişăuţi.

16:26
vineri, 27 august 2010

Taguri

Milisauti, Prefectura Suceava, referendum, vot

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere