Măsuri pentru intrarea în normalitate în localităţile afectate de futurnă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a întrunit, marţi seară, pentru a stabili măsurile ce trebuie luate pentru intrarea în normalitate după ce o furtună puternică a afectat mai multe localităţi ale judeţului Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în urma furtunii au fost afectate municipiul Rădăuţi şi comunele Bilca, Faclău, Fântânele şi Dolhasca.

Astfel, în municipiul Rădăuţi, în urma ploii însoţite de grindină şi de vânt puternic au fost distruse parţial acoperişurile mai multor case, luate de vânt, au zburat şi au avariat mai multe autovehicule.
Totodată, au fost parţial blocate căi de acces ale oraşului, rutiere şi feroviare, din cauza unor căderi de arbori şi, din acelaşi motiv, a fost distrus în mare parte Parcul Central din Rădăuţi.


De asemenea, în comunele Bilca, Falcău, Fântânele şi Dolhasca au căzut copaci pe carosabil şi a fost afectată reţeaua electrică, transmite Mediafax.


Echipe ale E.On, ale Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, secţia Drumuri Naţionale Suceava sunt în zonele afectate, unde acţionează pentru remedierea situaţiei.


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, dar şi Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate s-au întrunit şi au stabilit măsurile pentru intrarea în normalitate, se menţionează în comunicatul Prefecturii Suceava.
De asemenea, conform sursei citate, vor fi constituite echipe pentru evaluarea pagubelor.

Mediafax



20:11
miercuri, 24 iunie 2009
Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere