Lungu: Zona metropolitană nu este o strategie electorală

DECLARAŢIE Ion Lungu a informat faptul că cele şapte localităţi invitate la discuţii în privinţa asocierii de tip zonă metropolitană au oferit un aviz favorabil. În acelaşi timp, edilul şef al municipiului a dorit să explice sucevenilor ce nu este o zonă metropolitană.

poza
Lungu: Zona metropolitană nu este o strategie electorală | (f) Bogdan Popescu/Newsme.ro

Ion Lungu a purtat discuţii cu localităţile învecinate municipiului Suceava asupra înfiinţării zonei metropolitane la Suceava, reprezentanţii acestora oferind un aviz favorabil. Ion Lungu a dorit să explice concret care sunt implicările asocierii de tip zonă metropolitană, dar în acelaşi timp a dorit să distrugă nişte „mituri” care ar putea plana asupra acestei forme de organizare.

„Zona metropolitană nu este o strategie electorală, nu are nici o ambiţie personală şi nu are nici un scop politic. În primul rând nu sunt taxe suplimentare, nu se transferă bani de la o localitate la alta, nu vor creşte taxele localităţilor din această asociere. Nu se afectează autonomia localităţii, nu se umblă la independenţa şi suveranitatea localităţilor”, a detaliat ocupantul fotoliului din Areni.

Principala ţintă pe care o are în vedere primarul Lungu o constituie perioada 2013-2020, când asocierea localităţilor se va pregăti pentru atragerea de fonduri europene. „Pentru municipiul Suceava este foarte important să putem crea cât mai multe locuri de muncă, fie în municipiu, fie în jurul municipiului Suceava”, a explicat Ion Lungu.

Reprezentanţii localităţilor Salcea, Şcheia, Moara, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Adâncata, Pătrăuţi şi Suceava au căzut de acord ca până la 31 martie, să ia hotărâri de consiliul local de principiu pentru a vedea care sunt localităţile care intenţionează să se asocieze. Ion Lungu speră ca până la sfârşitul lunii iunie 2011, zona metropolitană să fie constituită din punct de vedere juridic, ca asociaţie de drept privat în vederea atragerii de fonduri europene.

15:09
miercuri, 26 ianuarie 2011

Taguri

Ion Lungu, Primaria Suceava, zona metropolitana

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere