Lungu : „Vreau să-i asigur pe cetăţenii din municipiul că din sezonul rece vom avea apă caldă şi căldură!”

Primarul Ion Lungu dă asigurări că în ciuda situaţiei grele de la Termica Suceava, în această iarnă sucevenii ce sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, vor avea apă caldă şi căldură.

Promisiunea vine pe fondul situaţiei incerte de la Termica, care este în faliment, iar salariaţii de aici se află deja în şomaj tehnic. La aceasta se adaugă şi două tentative eşuate de a privatiza societatea de termoficare din lunca Sucevei. „ Vreau să asigur cetăţenii municipiului Suceava că din sezonul rece vom avea căldură şi apă caldă în municipiul Suceava. Un lucru de altfel banal în anii trecuţi, un lucru foarte important din acest an, dacă ne uităm ce se întâmplă prin ţară.

 

Vreau să vă spun că în multe oraşe mari din ţară nu s-a dat apă caldă din primăvară. Şi dau doar două exemple: Braşov şi Piteşti! Nu datorită faptului că se fac reparaţii ca la noi, ci datorită faptului că societăţile de aici sunt în faliment” a declarat Lungu.

 

Primarul sucevean a menţionat de asemenea că Termica are deja pe stoc cărbune pentru cel puţin o lună de iarnă şi a încheiat contracte pentru asigurarea cărbunelui necesar întregii ierni. Lungu a declarat că un avantaj l-a constituit şi scăderea preţului la cărbune cu mai bine de jumătate faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte viitorul  Termica Suceava, Lungu s-a arătat nemulţumit de modul în care guvernul tratează această problemă.

 

„Trebuie să o spun cu regret că de fapt nu se întâmplă nimic. Am fost şi în plenul şedinţei de guvern. Am fost pe 20 iulie la minister. S-a spus că se va da o hotărâre de guvern privind o strategie de modernizare, de restructurare a ceturilor transferate  autorităţilor locale. Din păcate nişte neînţelegeri cu acordul de la Kyoto a dus la faptul că ministerul mediului nu este de acord” a declarat Lungu.  În ciuda acestor aspecte primarul Lungu a dat asigurări că în această iarnă va fi căldură în apartamentele sucevenilor, însă administraţia locală suceveană va fi obligată să ia propriile măsuri în privinţa Termica pentru anul 2010-2011.



14:02
miercuri, 12 august 2009
Autor
Tim Tim
Gazduit de Administrare Servere