Lungu:” „Suntem blocați la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților””

Proiectul legii prin care se vor putea transfera în administrarea Primăriei Suceava Parcul Șipote și Păduricea Zamca este blocat în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților.

poza
Lungu:” „Suntem blocați la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților””

Anuntul a fost facut miercuri, de primarul Sucevei, care a spus ca în urma discuțiilor pe care le-am avut acolo s-a spus că trebuie să fie dat teren la schimb, respectiv teren arabil, forestier sau teren accidentat.

"Noi intenționăm să transferăm 150 de hectare, din care circa 50 de ha în zona Șipote, 100 de ha în zona păduricii Zamca. Primăria Suceava are un minus de 250 de ha de teren. Avem doi-trei ari între blocuri, spații verzi”, a spus Lungu.

El a subliniat că s-a făcut un inventar la nivelul țării, fiind identificate circa 16.000 de ha de păduri parc care ar putea fi solicitate de administrațiile locale: "S-a facut un inventar la nivelul intregii tari, nu doar in municipiul Suceava, e vorba despre aceste paduri parc. Sunt undeva la 16.000 de hectare care reprezinta 0,0"0001% din patrimoniul Romsilva si nu dezechilibreaza balanta forestiera a Romsilva".

09:14
joi, 07 iunie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere