Lungu: Sucevenii vor beneficia de apă caldă în timpul verii şi căldură iarna

Astăzi Ion Lungu va trata asigurarea apei calde şi a căldurii în municipiul Suceava. Săptămîna trecută, Ion Lungu a participat cu directorul Termica la o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ANRE.

poza
Lungu: Sucevenii vor beneficia de apă caldă în timpul verii şi căldură iarna

În acest an, Termica va funcţiona cu un grup în loc de două, această decizie fiind luată avînd în vedere faptul că între timp s-a dat un ordin al ANRE prin care această structură de funcţionare în sistem de cogenerare este convenabilă pentru Termica şi Primărie.

"La fiecare megawatt furnizat în sistem se acordă un bonus de 140 ron, iar în ce priveşte gardul centralei, Termica nu poate factura mai mult de 81 lei."
Ion Lungu

 

 

 

 

 

Ion Lungu consideră că acest fapt este în avantajul primăriei şi reprezintă o revenire la starea de normalitate. Primăria va plăti maxim 50 miliarde lei vechi subvenţii către Termica, în comparaţie cu 250 miliarde, înregistraţi în ultimii ani pînă în prezent. "Suma aceasta este una mare dar vom face tot posibilul să o plătim, anul trecut primăria plătind peste 60 miliarde lei vechi însemnînd subvenţii la Termica, în afară de consumurile realizate la instituţiile publice." Astfel, Ion Lungu speră să se poată asigurarea de apă caldă în această vară, mai puţin în luna august. Ion Lungu a dorit să le garanteze sucevenilor că şi în iarna 2010-2011 vor beneficia de căldură.

Edilul şef  a dorit să facă un apel sucevenilor să nu se debranşeze de la sistemul centralizat pentru că strategia şi viitorul încălzirii în municipiul Suceava se va face în sistem centralizat. Lungu îşi propune ca în maxim doi ani de zile acest serviciu să funcţioneze.



13:24
miercuri, 19 mai 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Masuri luate de autoritati in urma incediului de la Palatul Administrativ Suceava
  • O delegatie din Republica Moldova va face o vizita Sucevei pentru a viziona proiectele municipalității
  • Lucian Harsovschi: Impreuna mentinem orasul curat!
  • Gheorghe Flutur a semnat documentația pentru modernizarea DJ 174C Panaci – Bilbor
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere