Lungu către firmele de construcţii: Începînd de astăzi scoatem biciul!

Edilul şef Ion Lungu s-a declarat numulţumit de modul haotic în care se desfăşoară lucrările la străzile din municipiu. În urma unei analize făcute în comandamentul ISPA de marţi, primarul Lungu a ajuns la concluzia că multe străzi sunt ca după potop, enumerînd Zamca, Mărăşeşti, Gheorghe Doja, Mirăuţi. În plus, firmele vor fi supravegheate cu atenţie, urmînd a fi penalizate la orice abatere.

"Vom fi foarte duri în perioada următoare. Pînă acum am tolerat. De astăzi am cerut ca termenele stabilite să fie respectate. Vom discuta cu firma de consultanţă şi ne vom folosi de toate pîrghiile pentru a ne asigura că lucrările vor fi făcute ca la carte. Vom face scrisori şefilor firmelor de construcţie pentru a le aduce la cunoştinţă de modul nesatisfăcător în care ele îşi desfăşoară activitatea în municipiu, mai ales în ce priveşte refacerea carosabilului."

Ion Lungu este nemulţumit de neglijenţa în ce priveşte curăţenia de la locul de muncă. Sunt afectate construcţiile oamenilor, gardurile, temeliile, anexe, iar Primăria trebuie să repare după ei. El a discutat şi cu reprezentanţii poliţiei comunitare şi de circulaţie pentru a amenda firmele acolo unde nu se respectă regulile privind semnalizarea şi organizarea circulaţiei. "Vom amenda unde se lucrează neglijent, existînd şi posibilitatea de a bloca plăţile de la Bucureşti"

"M-am săturat să tot discutăm amiabil. Nu vor pleca de aici pînă nu vor aduce străzile la starea iniţială. Săptămînă de săptămînă se dau termene, dar ei se ascund după ploaie. Săptămîna trecută a fost vreme bună dar o parte dintre firme au plecat acasă." Ion Lungu a declarat că Primăria nu este interesată de pauzele pe care le face firmele, ci doar de eficienţă, atît timp cît au contract cu ACET şi municipalitate pentru a-şi duce la bun sfîrşit îndatoririle.

 

Un alt ghimpe din coasta municipalităţii îl reprezintă Strada Mitropoliei. Lucrările trebuiau să înceapă de ieri dar au fost întrerupte din cauza ploilor. "Îi vom obliga să termine Tudor Vladimirecu şi Samoil Isopescu."

 

Într-un final, primarul Ion Lungu a subliniat că firmele de construcţii se comportă exact ca economia românească.



13:44
marti, 27 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere