Ion Lungu vorbeste despre mai multe scenarii cu privire la inceperea noului an scolar

Edilul Sucevei a spus, miercuri, intr-o conferinta de presa ca este necesara pregatirea online deoarece multe scoli nu au aceasta infrastructura.

poza
Ion Lungu vorbeste despre mai multe scenarii cu privire la inceperea noului an scolar


Cu toate ca la nivel national nu a fost luata nicio decizie cu privire la inceperea noului an scolar, primarul Ion Lungu a vorbit despre mai multe variante luate in calcul. „Am discutat ieri la București cu primarii din alte orașe cum se începe noul an școlar. Sunt foarte multe variante, dar așteptăm ca Guvernul să facă lumină, prin Ministerul Sănătății, prin Ministerul Educației, cu cine începe anul școlar în modul clasic, cu copiii în clase. Se pune problema celor de la clasa zero, a copiilor din clasele I-IV”, a spus Lungu.

El a spus că în ședința Consiliului Local Suceava de miercuri se alocă școlilor fonduri, iar consiliile de administrație ale unităților școlare trebuie să facă achizițiile astfel încât până în 14 septembrie să fie sistemele funcționale.Astfel, de la bugetul local se alocă suma de 3, 597 de milioane de lei celor 28 de centre bugetare școlare din municipiu, iar fondurile sunt cele solicitate de școli pentru echipamente, materiale de curățenie, dezinfectanți, măști.

Mai dificil este de luat o decizie in ceea ce priveste prescolarii deoarece sunt cazuri cu multi copii aflati la program prelungit :„Este vorba de copii care dorm, trebuie să le asiguri distanțare, e vorba de copii care iau masa și, la fel, trebuie să le asiguri igiena. Este destul de delicat. E o mare provocare și cere și asistență medicală suplimentară. Noi astăzi avem câte un cadru medical, câte un asistent medical la două grădinițe”, a declarat primarul.El a spus că situația va trebui reglementată de Guvern.

09:34
miercuri, 05 august 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere