Ion Lungu :"Suceava ar putea beneficia de fonduri de peste 140 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro pentru ruta ocolitoare 2 Cumpărătura -Ipotești-Tișăuți-Salcea"

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, marți, la sediul Băncii Mondiale din România la o dezbatere privind dezvoltarea urbană pentru perioada de dezvoltare 2021-2027 și s-a arătat încrezător pentru că municipiul Suceava ar putea beneficia de fonduri de peste 140 de milioane de euro.

poza
Ion Lungu :"Suceava ar putea beneficia de fonduri de peste 140 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro pentru ruta ocolitoare 2 Cumpărătura -Ipotești-Tișăuți-Salcea"
"Am avut discuții la sediul Băncii Mondiale din România în legătură cu Dezvoltarea urbană sustenabilă pentru perioada de dezvoltare 2021-2027.Am susținut folosirea ca instrument de finanțare, în exercițiul financiar european următor, ITI-Investițiile Teritoriale Integrate (care au fost și sunt folosite în Polonia cu o accesare de fonduri foarte bună) cu care putem promova proiecte în Asociația "Moldova se Dezvoltă" și în "Zona metropolitană" Suceava. Un proiect care poate fi finanțat, fiind inclus printre obiectivele zonei metropolitane (Zona urbană funcțională, în conceptul Băncii Mondiale) este Ruta ocolitioare nr.2 care va devia traficul către Botoșani pe direcția: European 85-Cumpărătura-Ipotești-Tișăuți-Salcea, proiect care a ieșit câștigător în urma consultărilor făcute de către Banca Mondială", a spus Ion Lungu.

La intalnire au participat la această dezbatere reprezentanți ai autorităților locale, ai agențiilor de dezvoltare și ai ministerelor. Valoarea estimată, conform proiectului realizat de municipalitate, este în jur de 40.000.000 €.

"Pe o simulare făcută de Banca Mondială, Zona funcțională Suceava (ZUF) ar putea primi, în exercițiul financiar 2021-2027, suma de 185.416.313 €, din care 140.278.476 € ar reveni Municipiului Suceava. Acești posibili bani sunt fonduri de la Uniunea Europeană, Banca Mondială asigurând asistență la cererea Comisiei Europene", a completat primarul Sucevei.14:05
marti, 10 septembrie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere