Ion Lungu are un Consilier Onorific pe problema Diasporei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuntat ca de miercuri are un Consilier Onorific pe problema Diasporei. Este vorba de Pascariu Mihai Cristian care lucrează în Italia și locuiește în cartierul Burdujeni.

poza
Ion Lungu are un Consilier Onorific pe problema Diasporei
"Având în vedere criza de forță de muncă specializată în domenii deficitare (construcții, transporturi-lipsa șoferilor cu experiență cu care ne confruntăm la TPL, în industria alimentară etc.) o prioritate pentru municipalitate o reprezintă crearea de condiții pentru întoarcerea unei părți din cei care lucrează în străinătate.
Vrem să atragem și antreprenorii români care sunt în Diaspora, să le dăm posibilitatea de a transfera afacerile pe teritoriul Sucevei!Ținând cont de cele prezentate mai sus, începând de astăzi am un Consilier Onorific pe problema Diasporei.Este vorba de domnul Pascariu Mihai Cristian care lucrează în Italia și locuiește în cartierul Burdujeni.I-am propus să-și depună candidatura și pentru un mandat de consilier local, să-i reprezinte pe cei care sunt din orașul nostru și lucrează în afară.Vom identifica numărul celor plecați, problemele cu care se confruntă, implicarea autorităților locale, respectiv:
- punerea la dispoziție a celor tineri a unei suprafețe de teren conform Legii nr. 15/2003 pentru construirea unui cartier de locuințe pentru cei care lucrează în diaspora, la fel ca cel din Dealul Mănăstirii sau Tătărași;
- facilități fiscale pentru cei care se întorc.

Din păcate, nicio instituție a statului nu are o evidență clară cu cei care lucrează în afară, copiii rămași acasă, de aceea este necesar să facem o astfel de evidență la primărie. Îi vom ruga pe cei plecați să se înscrie on-line pe o platformă destinată lor pusă la dispoziție pe site-ul municipalității.Sperăm să se întoarcă o parte din cei plecați și să putem să-i sprijinim pe cei rămași acasă și aici discutăm în primul rând de copii", a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.



10:31
miercuri, 05 august 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere