Intalnire la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene

Primarul Sucevei, Ion lungu, a participat astăzi la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la o întâlnire cu domnul Viceprim-ministru Dan Barna și domnul ministru Cristian Ghinea pe tema accesării fondurilor europene în Exercițiul Financiar 2021-2027.

poza
Intalnire la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene
"- În mod special s-a discutat despre Programul Național de Redresare și Reziliență.
- Un lucru important rezultat în urma discuțiilor a fost legat de realizarea unui Fond de Reziliență pentru localități.
- Am insistat în mod deosebit pentru finanțarea de Parcări Publice - Green Parking, parcări supraterane cu spații verzi și locuri de joacă, să aibă o linie substanțială de finanțare pe Pilonul II PNRR - Mobilitate și Regenerare Urbană.
- Totodată am ridicat problema realizării proiectului Transport Metropolitan cu autobuze electrice pe Zona Urbană Funcțională, am întrebat dacă poate fi finanțat pe PNRR sau pe POR - Programul Operațional Regional.
- De asemenea am propus transferarea proiectelor depuse pe POR, care sunt pe lista de rezervă și la care nu mai sunt surse de finanțare pe acest exercițiu financiar, pe PNRR.
- S-au reținut problemele ridicate și se încearcă să se găsească soluții prin prinderea lor în Programul Național de Redresare și Reziliență care trebuie finalizat până la data de 30 aprilie 2021 și trimis la Comisia Europeană.
- Prioritatea de grad zero a municipalității sucevene în această perioadă este atragerea fondurilor europene.
Doamne ajută!" a spus primarul.


15:33
marti, 09 februarie 2021

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere