Groapa de gunoi ecologica aduce costuri suplimentare administratiei locale

Lucrarile la groapa ecologica de la Moara nu vor incepe prea curand.

Cauza, conform primarului Ion Lungu, nu este alta decat birocratia guvernamentala. Municipalitatea suceveana a fost informata ca documentatia pentru obtinerea finantarii a fost finalizata ai a fost trimisa pentru analiza si aprobare Comisiei Europene, lucru care este estimat a se intampla pana la sfarsitul anului.

 

Lungu a declarat ca este o problema spinoasa careia nu-i vede curand o rezolvare. Lucrurile sunt cu atat mai ingrijoratoare daca luam in calcul ca la  mijlocul anului viitor groapa de gunoi de la Falticeni, unde momentan Suceava transporta deseurile, va fi inchisa. Primarul Ion Lungu a declarat că problema groapei de gunoi ecologice aduce costuri suplimentare administraţiei locale şi nu-i vede o rezolvare prea devreme. Se pare că impedimentul în această privinţă îl constituie birocraţia prea greoaie.

 

Lungu a anunţat că abia acum a fost finalizată documentaţia pentru obţinerea finanţării. Problema cea mai mare o constituie faptul că groapa de gunoi de la Fălticeni va fi şi ea închisă la mijlocul anului viitor.

 

În aceste condiţii, administraţia suceveană este pusă într-o situaţie delicată din cauză că nu  va mai avea unde transporta deşeurile. Pe de altă parte, primarul Ion Lungu declară că şi în condiţiile actuale sunt neajunsuri, transportul la Fălticeni cauzând costuri suplimentare însemnate. Primarul Ion Lungu a declarat că aşteaptă terminarea campaniei electorale pentru a se „apuca serios de această problemă.”

 

Vă reamintim că aministraţia judeţeană a hotărât să aloce bani pentru demararea lucrărilor la viitoarul depozit ecologic de deşeuri menajere de la Moara, bani care provin din bugetul propriu al instituţiei. Astfel, Consiliul Judeţean va aloca circa 300 de mii de lei. Finanţarea europeană pentru groapa ecologică de la Moara se ridică la 42 de milioane de euro.

 

În judeţul Suceava urmează a se înfiinţa două depozite ecologice de deşeuri, în localitţile Moara



15:19
joi, 03 decembrie 2009
Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere