Flutur: Soluţia pentru Termica este parteneriatul public-privat

Viceprimarul Viorel Seredenciuc a anunţat că Termica mai are în depozit cărbuni pentru a asigura căldura pe timp de iarnă pe perioada de trei săptămîni. Termica are nevoie de 55 milioane lei pentru a asigura stocul necesar de cărbuni.

Viorel Seredenciuc a anunţat că este necesar un credit de 55 milioane lei dar din păcate Termica nu are cu ce garanta, bunurile fixe fiind deja angajate în alte credite. Cu ceva timp în urmă, primarul Ion Lungu a promis că poate să asigure garantarea creditului doar pentru suma de 10 milioane.
În urma celor două licitaţii făcute de Termica, cărbunele va fi adus din Africa de Sud şi Siberia.

Gheorghe Flutur a luat act de problemele cu care se confruntă Termica, menţionînd că există un act normativ care poate ajuta autorităţile locale şi că Ministerul de Finanţe poate pune la dispoziţie nişte paşi necesari pentru ajutorarea Primăriei Suceava.

Soluţia pe care o vede preşedintele Consiliului Judeţean Suceava este parteneriatul public-privat. "Căutaţi-vă parteneri.  Aveţi nevoie de un investitor credibil care să bage bani." Viorel Seredenciuc a declarat ca Termica nu mai are şanse de privatizare, singura oportunitate fiind construirea unei noi centrale de gaz în curtea Termica.

"Am discutat cu consorţii de firme din Israel care se arată a fi foarte interesate în a construi o centrală de gaz metan şi alternativ. De altfel, este ultima iarnă cînd mai putem funcţiona pe centrala de cărbune" a declarat Seredenciuc.

20:29
joi, 05 august 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Bugetul pentru salubrizare este mai mic decat anul trecut
  • Iulian Cimpoesu va fi noul prefect al judetului Suceava
  • Sucevenii sunt indemnati sa foloseasca site-ul primariei pentru petitii sau taxe
  • Cele o mie de tablete au ajuns la Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere