Flutur a dat ochii cu Consiliul Judeţean al Copiilor

Preşedintele Consiliului Judeţean s-a întâlnit vineri cu membrii Consiliului Judeţean al Copiilor.

Gheorghe Flutur a discutat timp de o oră cu membrii Consiliului Judeţean al Copiilor, o organizaţie care există din 2005 şi care include aproximativ 40 de reprezentanţi (câte un membru din fiecare liceu).

În primă fază, Flutur i-a informat pe tinerii consilieri asupra atribuţiunilor pe care le au membrii din administrativul judeţean al „seniorilor” şi instituţiile subordonate. Flutur le-a mărturisit copiilor că a auzit prima dată de un asemenea Consiliu de la radio şi era foarte curios să vadă care este activitatea.

Ei au discutat despre anumite cursuri care ar trebui introduse în curricula şcolară (gândire critică, ABC-ul intervenţiei în situaţii de urgenţă, educaţie financiară) dar şi despre rolul elevului în consiliul de administraţie al unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Un subiect important atins în discuţie a fost cel al fenomenului etnobotanicelor. Preşedintele CJ Suceava a aflat astfel că există şi „dealeri” în licee care îi aprovizionează pe tineri. Potrivit tinerilor consilierilor, majoritatea elevilor se apucă de consumul de etnobotanice din lipsa de alternative.

S-a pus în vedere şi o posibilă implicare a elevilor în programele finanţate pe fonduri europene al CJ Suceava, ca şi ghizi turistici pe timpul verii. Alte proiecte care i-ar putea implica pe elevi ar fi, potrivit lui Gheorghe Flutur, plantări de copaci pe bani europeni, campanii de colectare selectivă în liceu.

Consiliul Judeţean al Copiilor se va întâlni din nou cu şeful administrativului judeţean la sfârşitul lunii februarie.

17:38
vineri, 28 ianuarie 2011

Taguri

CJ Suceava, Consiliul Judetean al Copiilor, Gheorghe Flutur

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere