Flutur: 2010 a fost anul proiectelor pe bani europeni

Gheorghe Flutur a declarat la bilanţul activităţii Consiliului Judeţean că anul 2011 este anul în care vor fi demarate marile proiecte pentru judeţul Suceava.

Şeful administrativului judeţean a apreciat că în 2011, Consiliul Judeţean se va concentra pe proiectele pe apă, canalizare şi deşeuri, dar şi pe măsurile de dezvoltare rurală. Un alt punct de focalizare îl reprezintă măsurile private, anunţându-se o ofensivă cu camerele de comerţ din Bavaria, Austria, Elveţia pentru a aduce investitori şi pentru încurajarea tinerilor în investiţii private.

Pentru un judeţul ca Suceava care dispune de 770 de proiecte europene în valoare de peste 1 miliard de euro, Gheorghe Flutur a specificat că este nevoie de asigurarea lichidităţilor.

Anul 2010 a fost un al descentralizării (sănătate, Camera de Comerţ) dar şi anul în care brandul Bucovina s-a consolidat foarte puternic, în urma acţiunilor demarate în forţă prin proiectele "Paştele în Bucovina", şi "Crăciun în Bucovina". Tot 2010 a fost şi anul de solidaritate cu populaţia sinistrată, spune Gheorghe Flutur, judeţului fiindu-i alocate sume de peste 30 de milioane de euro.

Printre problemele nerezolvate ale şefului administrativului judeţean, se numără extinderea reţelei de electrificare. 35 de localităţi din judeţ încă aşteaptă în beznă. Pe de altă parte, Gheorghe Flutur consideră că Suceava rămâne un judeţ cu mare expunere la inundaţii.

 

Reamintim că în cadrul şedinţei Euroregiunii Prutul de Sus din luna septembrie, Gheorghe Flutur le propunea celor prezenţi ca anul 2011 să fie declarat Anul Bucovinei, avându-se în vedere o promovare intensă a regiunii, în pachet fiind integrate programele deja prezente: Crăciun în Bucovina, Paştele în Bucovina, Pelerin în Bucovina şi Hora Bucovinei.



16:26
miercuri, 22 decembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere