Dosar penal pentru infracţiuni la regimul silvic întocmit de poliţişti

La data de 05.01.2018, în jurul orelor 12.00, în timpul executării de activități specifice pe linia combaterii faptelor penale dar și contravenționale la regimul silvic, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama însoțiți de reprezentanți ai Ocolului Silvic Moldovița, s-au deplasat pe raza cantonului silvic „Dubul”, de pe raza satului Argel, comuna Moldovița, loc unde, în fondul forestier au identificat în flagrant doi bărbaţi de 39 ani și de 38 de ani, ambii din satul Argel, în timp ce sustrăgeau material lemnos provenit din tăierea fără drept a mai multor arbori.

poza
Dosar penal pentru infracţiuni la regimul silvic întocmit de poliţişti

S-a constatat că au fost tăiați fără drept 10 arbori esență rășinoase, parte din materialul lemnos rezultat rămânând la fața locului, iar parte transportat la baza parcelei în cauză, fiind pregătit de cei doi pentru a fi transportat din locul respectiv. Valoarea materialului lemnos este de aproximativ 7000 lei. Totodată a fost inventariat lemnul identificat la locul săvârșirii infracțiunilor și rezultat din acestea, cel din fondul forestier și cel de la baza parcelei în cauză, stabilindu-se cantitatea de 13,05 mc lemn rotund rășinoase, care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Moldovița.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „tăiere de arbori fără drept” și „furt de arbori”.05:17
luni, 08 ianuarie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere