Doar 10% dintre solicitanţi vor primi locuinţe ANL

Potrivit unei legi noi, în luna februarie a fiecărui an se va face o prioritizare a listei pentru locuinţele ANL, acest lucru avînd loc şi mîine în şedinţa consiliului local, unde se va afla în derulare un proiect de hotărîre în acest sens.

Domnul primar Lungu a remarcat că sunt trei condiţii esenţiale de eligibilitate pentru a beneficia de o locuinţă prin intermediul ANL: vîrsta de pînă la 35 de ani, un loc de muncă în municipiul Suceava sau în raza a 10 km distanţă de municipiu şi domiciliu în municipiul Suceava. Momentan există 80 de locuinţe potenţiale există litigii datorită licitaţiei organizate de ANL. Se vor mai construi încă 80 de locuinţe în zona METRO. În ceea ce priveşte cererile, sunt elegibili 829 de solicitanţi, potenţiali beneficiari ai acestor locuinţe, practic 10,36% din solicitanţi primind locuinţe.

Primăria municipiului Suceava a încercat să construiască locuinţe prin ANL, dar şi locuinţe la mansardă. Domnul Ion Lungu îi sfătuieşte pe o parte dintre tinerii care au posibilităţi să îşi construiască sau să cumpere locuinţe prin programul Prima Casă. Lista repartizării locuinţelor este una provizorie, ea putînd suferi modificări, ea fiind influenţată de suprafaţa locuinţei sau dacă solicitanţii sunt căsătoriţi, numărul de copii sau finalizarea studiilor superioare. Lista care va fi realizată în consiliul local va avea finalitate în anul 2011.



11:36
miercuri, 24 februarie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere