Discutii privind diverse probleme ale municipiului Suceava la Palatul Victoria si Camera Deputatilor

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut, marți, la București, întâlniri cu conducerea Guvernului, dar și cu conducerea Camerei Deputaților cărora le-a prezentat mai multe probleme care ar trebui soluționate.

poza
Discutii privind diverse probleme ale municipiului Suceava la Palatul Victoria si Camera Deputatilor
"Am participat astăzi la București, la Palatul Victoria, la o intâlnire cu domnul Prim-ministru - Ludovic Orban, cu doamna Viceprim-ministru - Raluca Turcan, Ministrul Finanțelor Publice - domnul Florin Cîțu și mulți alți membri ai Guvernului.
Am avut o întrevedere și cu Președintele Camerei Deputaților - domnul Marcel Ciolacu și șefii grupurilor parlamentare de la toate partidele reprezentate în Parlament. O primă problemă abordată a fost cea legată de fondurile europene, de întârzierea licitației pentru 15 autobuze cu caracteristici tehnice identice ca celelalte 25 de autobuze licitate de Municipiul Suceava și care vor fi aduse în luna septembrie, iar la Ministerul Dezvoltării nu este finalizată licitația.

O altă problemă discutată este cea a cheltuielilor efectuate de către municipalitate cu gestionarea crizei declanșate de COVID-19, pentru a stabili modalitatea concretă de recuperare a unei părți din aceste sume de la Ministerul Sănătății.Ținând cont de solicitările de scutire cu 50% a impozitului pe clădire de către mall-uri, întrucât municipalitatea nu poate suporta o asemenea reducere de venituri, am încercat să găsim alternative pentru rezolvarea acestei situații.

S-au discutat și multe alte chestiuni legate de indemnizațiile pentru șomaj tehnic pentru instituțiile de cultură, ajustarea prețului contractului de achiziție publică, subvenționarea tarifului la energia termică și alte probleme referitoare la modificările legislative, pe care, împreună cu reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului, le vom soluționa", a spus edilul Sucevei.

15:10
marti, 09 iunie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere