Controale tematice privind pesta porcina africana

Reprezentantii DSVSA Suceava au anuntat ca in luna august au fost facute mai multe controale privind pesta porcina africana.

poza
Controale tematice privind pesta porcina africana
Targurile de animale, stanele dar si cantoanele silvice au fost controlate, in luna august, de inspectorii sanitar-veterinari suceveni pentru a stabili daca animalele respectove sunt inregistrate conform legii. Au fost efectuate 32 de controale în târgurile de animale din localităţile Vicovu de Sus, Boroaia, Râşca, Bogdăneşti, Drăguşeni, Liteni, Dolhasca, Vereşti, Gura Humorului, Rădăuţi, Arbore, Putna şi Marginea, iar în urma verificărilor au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 1920 de lei pentru comercializarea de animale fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare.
“În acest caz s-a dispus identificarea şi înregistrarea în regim de urgenţă a suinelor neidentificate şi respectarea cu stricteţe a prevederilor Ordinului nr. 20/2018 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condițiile de biosecuritate în exploatațiile de suine”, a precizat directorul DSVSA Suceava, Danut Corneanu.

12:16
vineri, 31 august 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere