Consiliul Judeţean a mulţumit celor care au trimis ajutoare pentru sinistraţi

Ca urmare a pagubelor înregistrate în judeţ în urma inundaţiilor, în rîndul populaţiei ţării s-a creat un important sentiment de solidaritate faţă de cei afectaţi direct de aceste calamităţi. Gheorghe Flutur a mulţumit în numele CJ Suceava tuturor celor care au contribuit la ajutorarea sinistraţilor, dînd citire ajutoarelor primite şi distribuite în luna iunie-iulie 2010.

Au fost organizate diferite centre de colectare pentru ajutarea familiilor sinistrate, de către prefecturi, primării, consilii judeţene, organizaţii non-profit din ţară. Totodată un număr însemnat de agenţi economici au făcut donaţii în acest scop.

Bilanţul ajutoarelor, făcut public de Gheorghe Flutur, înregistreară un număr de 236 transporturi recepţionate constînd în alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale de construcţie, obiecte de mobilier şi altele. Din aceste transporturi, 78 au fost tiruri cu materiale de construcţii, 33 maşini de însumînd 450.562 kg cereale, nouă maşini cu obiecte de mobilier, 62 de maşini cu alimente şi 51 de maşini cu îmbrăcăminte şi încălţăminte.

 

Aceste transporturi au fost gestionate de CJ Suceava, existînd şi alte transporturi cu ajutoare care au ajuns direct în localităţile afectate de inundaţii nemonitorizate de către instituţie. Pentru distribuirea ajutoarelor au fost contactate telefonic toate primăriile localităţilor afectate, solicitînd, în măsura posibilităţilor, mijloace de transport pentru repartizarea ajutoarelor. Distribuirea a fost făcută pe baza proceselor verbale de predare primire însuşite şi ştampilate de primarii localităţilor afectate de inundaţii, sau pe baza listelor de predare primire semnate de persoanele care au primit ajutoare pentru produsele recepţionate de la Autoritatea Naţională a Vămilor şi Direcţiilor Generale a Finanţelor Publice. 



19:49
marti, 24 august 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere