Bugetul pentru 2021 al municipiului Suceava va fi de circa 100 de milioane de euro

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a construit o primă formă a bugetului municipiului pentru anul 2021.„Marea noastră șansă sunt fondurile europene”, a spus primarul.

poza
Bugetul pentru 2021 al municipiului Suceava va fi de circa 100 de milioane de euro

Ion Lungu a anuntat ca valoarea bugetului va fi de 486,3 milioane de lei, din care 242,6 de milioane de lei pentru funcționare, iar 243 de milioane de lei pentru dezvoltare.

Pentru străzi a fost prevăzută suma de 26,1 milioane de lei, din care 15,1 milioane de lei pentru reparații străzi, iar 15 milioane de lei pentru investiții.La subvenții, în acest an este prevăzută suma de 21, 1 milioane de lei cu 3 milioane de lei mai puțin decât anul trecut pentru că s-a redus tariful gigacaloriei. Cea mai mare parte a subvenției va fi alocată pentru termoficare, iar aproape 9 milioane de lei vor merge pentru transportul public local.


Primarul a mai spus că a avut primele consultări cu partidele din opoziție.În urma discuțiilor cu cei de la PSD el a reținut un amendament al consilierului local PSD Adelina Paiu, privind construirea unei creșe în Burdujeni, cu care este total de acord.El a spus că sunt mai multe variante de amplasament, în curtea Liceului industrial nr. 1, sau în zona Dealul Mănăstirii.
09:46
miercuri, 10 februarie 2021

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere