Bazarul Sucevei va fi racordat la sistemul centralizat de incalzire

Anuntul a fost facut recent, de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a mentionat ca initial si-a dorit acolo un sistem de perdele de aer cald, pe fonduri elvetiene.

poza
Bazarul Sucevei va fi racordat la sistemul centralizat de incalzire

Veste buna pentru populatia care lucreaza la cele aproximativ 2.000 de chioscuri din Bazar. Primarul Sucevei a anuntat ca acest complex va fi racordat la sistemul centralizat de incalzire, astfel ca oamenii care lucreaza acolo vor avea conditii mult mai bune in sezonul rece. Lungu a subliniat ca si-a dorit un sistem de perdele de aer cald, proiect finantat cu fonduri elvetiene, insa acest lucru nu va mai fi posibil.

„Noi am vrut să facem acolo un sistem de perdele de aer cald, pe fonduri elveţiene. Dar când au făcut vizita în teren au văzut şi centrala pe biomasă, au zis că avem deja energie verde, nu îşi are rost, că mai bine ar fi să îl racordăm la sistemul centralizat de termoficare – ceea ce vom şi face”, a spus miercuri primarul Ion Lungu. Inca nu se stie insa cand se va intampla acest lucru, Ion Lungu spunand ca si-ar dori aceste conditii chiar de iarna urmatoare insa urmeaza o etapa greoaie privind licitarea lucrarilor si executia acestora, iar oamenii care lucreaza acolo vor fi afectati.

Lungu a mai spus ca racordarea Bazarului la sistemul centralizat va presupune multe interventii, dar si costuri de peste doua milioane de euro.

10:14
vineri, 07 decembrie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere